Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилися умови користування арештованими рахунками фізосіб: роз'яснення Мін'юсту

Реклама

6 травня набув чинності Закон 3048-IX про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану. Детальніше про Закон читайте тут.

В Мін'юсті зазначили, що змінилися умови користування арештованими рахунками фізичних осіб.

Зазначається, що раніше можна було користуватися рахунками, якщо сума виконавчого провадження не перевищувала 100 тис. грн, а зараз незалежно від такої суми витрачати з рахунків можна до 13 400 грн.

Якщо арештовано кошти на кількох рахунках в одному чи кількох банках?

Потрібно буде обрати один рахунок в одному банку, з якого можна буде витрачати кошти. Якщо виконавчих проваджень кілька - так само визначається один поточний рахунок для витрат.

Як визначити такий рахунок?

Потрібно звернутися із заявою до виконавця, який наклав арешт. Заяву можна подавати як в паперовій, так і в електронній формі.

В назві потрібно зазначити:

- номер поточного рахунку, з якого планується витрачати кошти;

- найменування банку, в якому відкрито такий рахунок.

Упродовж двох робочих днів з дня отримання заяви державний або приватний виконавець повинен винести постанову про визначення поточного рахунку боржника для здійснення видаткових операцій. А також не пізніше наступного робочого дня після винесення постанови надати/надіслати відповідну постанову банку.

Чи потрібно надсилати таку ж заяву до виконавцій інших виконавчих проваджень?

Ні. Виконавець, якому ви надішлете заяву, сам перевірить наявність у вас інших проваджень та надішле свою постанову до інших виконавців.

Читайте також: Фізичні особи - боржники зможуть проводити операції з арештованих рахунків: роз'яснння

Набув чинності Закон щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень під час дії воєнного стану

Закон щодо забезпечення непорушності майнових прав прийнято

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спронгозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням. 

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини