Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізичні особи - боржники зможуть проводити операції з арештованих рахунків: роз'яснння

Реклама

6 травня набув чинності Закон 3048-IX про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану. Детальніше про Закон читайте тут.

Асоціація приватних виконавців України зазначила, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, фізичні особи - боржники можуть здійснювати видаткові операції з арештованого рахунку у межах двох мінімальних розмірів заробітної плати на місяць. Ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичуваною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом. Для визначення такого рахунку боржнику потрібно звернутись до державного або приватного виконавця, який наклав арешт, із заявою у довільній формі про визначення рахунку у банку (зразок заяви).

"Така заява може бути подана в паперовій формі (особисто або засобами поштового зв'язку) або в електронній формі з накладенням електронного цифрового підпису (ЕЦП). У заяві зазначаються номер рахунку, який боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій, та найменування банку, в якому відкрито такий рахунок. Для правильного (коректного) заповнення номеру рахунку рекомендуємо взяти відповідний документ в банку. Боржник несе відповідальність за достовірність зазначеної у заяві інформації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у разі накладення арешту на декілька рахунків в одному банку або ж у різних банках, має бути визначений лише один рахунок боржника в одному банку.

Виконавець зобов'язаний винести таку постанову протягом двох робочих днів з дня отримання заяви боржника та не пізніше наступного робочого дня надіслати постанову банку.

Читайте також: Закон щодо забезпечення непорушності майнових прав прийнято

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спронгозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням. 

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини