Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо забезпечення непорушності майнових прав прийнято

Реклама

3 травня 2023 року Верховна Рада прийняла Закон (проект № 9156-д) «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення непорушності майнових прав», підготовлений народними депутатами України - членами Комітету з питань правової політики.

Документ розроблено з метою приведення нормативного регулювання, установленого пунктом 1 частини сьомої статті 37 Закону № 1952-IV "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" у редакції Закону № 2255-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству", у відповідність із положеннями Конституції та Рішенням Конституційного Суду України від 16 листопада 2022 року № 9-р(II)/2022 у справі №3-270/2019(6302/19), яким зазначений припис було визнано неконституційним.

Верховній Раді необхідно було протягом шести місяців з дня ухвалення такого Рішення привести наведене нормативне регулювання у відповідність із Конституцією та цим Рішенням.

Про основні положення ухваленого документа можна дізнатися в окремому матеріалі ЮРЛІГИ.

За матеріалами Прес-служби Апарату Верховної Ради

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати інформацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

Читайте також:

Що таке Due Diligence і чому це важливий етап угоди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини