Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зберігання вогнепальної зброї, якщо воно пов’язане із захистом держави, не є кримінальним правопорушенням: ВС

Реклама

Верховний Суд скасував вироки судів першої та апеляційної інстанцій, якими особа була засуджена за незаконне поводження зі зброєю і бойовими припасами до реального позбавлення волі.

Відповідну постанову ККС ВС ухвалив у справі № 760/6265/22 (провадження № 51-4309км22), інформує пресслужба суду.

Суд зазначив, що прийняв таке рішення у зв'язку з тим, що суди першої та апеляційної інстанцій не перевірили й не надали належної оцінки доводам обвинуваченого про те, що він, будучи волонтером, працював на забезпечення сил територіальної оборони Збройних Сил України, отримав зброю і боєприпаси від військових у лютому - березні 2022 року з метою відсічі збройній агресії російської федерації.

ВС наголосив, що в разі підтвердження таких заяв ці дії особи слід розцінювати як крайню необхідність, що відповідно до ч. 1 ст. 39 КК України не є кримінальним правопорушенням.

Чому адвокати у кримінальних справах обирають LIGA360? Це рішення, що містить все українське законодавство й судову практику (доступно для користувачів LIGA360) й аналізує їх на основі штучного інтелекту. Таким чином, адвокати вмить можуть знайти найкращі аргументи для кожного кейсу і вибудувати ефективну стратегію. Замовте LIGA360: Адвокат НААУ прямо зараз.

Читайте також:

Велика Палата ВС роз'яснила, коли вирок суду першої інстанції на підставі угоди про визнання винуватості може бути оскаржено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини