Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП припинила відставку судді у зв’язку з набуттям громадянства рф

Реклама

Вища рада правосуддя відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» припинила відставку судді Тетяни Шиповалової у зв'язку з набуттям нею громадянства російської федерації.

З наданої СБУ інформації вбачається, що суддя Горностаївського районного суду Херсонської області Тетяна Шиповалова у відставці, з метою призначення їй щомісячного довічного грошового утримання у 2018 році на підставі законодавства російської федерації зверталась до так званого залізничного районного суду міста Сімферополя з позовною заявою до незаконно утворених рф на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим органів влади про визнання незаконним рішення про відмову у призначенні їй щомісячного грошового утримання.

Отже своїми діями Тетяна Шиповалова підтвердила, що визнає незаконно створені російською федерацією органи та сприяє окупаційній діяльності нелегітимної влади на вказаній тимчасово окупованій території.

За повідомленням порталу «Судова влада України»

Бажаєш розпланувати час та мати під рукою розклад судових засідань? Спробуй календар засідань у LIGA360. Переглядай розклад засідань по всій Україні та налаштуй моніторинг.

Читайте також:

За основу ухвалено законопроєкт щодо забезпечення безперервності здійснення правосуддя найвищим судом у системі судоустрою України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини