Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За основу ухвалено законопроєкт щодо забезпечення безперервності здійснення правосуддя найвищим судом у системі судоустрою України

Реклама

20 березня 2023 року Верховною Радою прийнято за основу законопроєкт про внесення змін до розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з Рішенням Конституційного Суду України від 18 лютого 2020 року №2-р/2020 щодо забезпечення безперервності здійснення правосуддя найвищим судом у системі судоустрою України (реєстр. №5456-д). Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Метою законопроекту є:

  • приведення положень Закону «Про  судоустрій і статус суддів» у відповідність до Рішення КСУ №2-р/2020;

  • усунення інституційного дуалізму щодо подальшого функціонування найвищої інстанції судової гілки влади в Україні - Верховного Суду;

  • врегулювання питання продовження суддівської кар'єри для суддів Верховного Суду України та суддів вищих спеціалізованих судів.

"Законопроектом передбачаються комплексні взаємоузгоджені зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у частині забезпечення функціонування Верховного Суду. Зокрема, вирішується проблема одночасного існування двох юридичних осіб - Верховного Суду України та Верховного Суду, передбачується, що Верховний Суд діє на матеріально-технічній базі Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Водночас Парламентом доручено Комітету з питань правової політики доопрацювати законопроєкт №5456-д з урахуванням поправок і пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи, а також з урахуванням пропозицій, висловлених у висновку Комітету від 14 березня 2023 року відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради, та внести його на розгляд ВР у другому читанні.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також: Чи можна зі спадкоємців стягнути заборгованість по аліментам спадкодавця: рішення ВС

Нерухомий автомобіль, що завдав шкоди через його загоряння, є джерелом підвищеної небезпеки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини