Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому Due Diligence є важливим етапом угоди?

11 липня 2023, 16:12
1157
0
Автор:
Реклама

Дью-ділідженс (англ. due diligence) - це процес збору та аналізу інформації про бізнес-об'єкт (далі - Об'єкт) перед укладанням контракту, здійсненням угоди або придбанням активів. Угоди, що потребують попереднього дью-ділідженсу, можуть дуже відрізнятися за природою:

  • Угоди злиття і поглинання (M&A): покупець проводить всебічну перевірку Об'єкта поглинання.

  • Випуск цінних паперів: первинне розміщення акцій на біржі (IPO) або випуск облігацій - перевірку Об'єкта здійснюють менеджери розміщення із залученням професійних юридичних, фінансових та інших консультантів (з метою подальшого випуску проспекту емісії).

  • Отримання міжнародного фінансування (наприклад, кредиту в EBRD або IFC) або гранту - перевірку проводить фінансова установа із залученням профільних консультантів.

  • Укладання партнерських угод, початок роботи як постачальника з великими міжнародними компаніями тощо.

У деяких випадках (наприклад, за укладання партнерства) дью-ділідженс може бути двостороннім, тобто перевірку проводять обидві Сторони угоди.

Детальніше про цілі і види дью-ділідженсів, проблеми, які можна виявити, та рекомендації для успішного проходження читайте в спеціальному матеріалі Андрія Боренкова: Що таке Due Diligence і чому це важливий етап угоди

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини