Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні заплановано створити Офіс Міжнародного кримінального суду

Реклама

Уряд ухвалив проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Міжнародним кримінальним судом про створення Офісу Міжнародного кримінального суду в Україні.

Угода має на меті сприяти процесу створення та належного функціонування Офісу Міжнародного кримінального суду в Україні. Головним напрямком роботи Офісу є розслідування справ, що перебувають на розгляді Суду з початку збройної агресії Російської Федерації проти України у 2014 році.

У МЗС зазначили, що в компетенції Міжнародного кримінального суду є переслідування в судовому порядку конкретних осіб, відповідальних за воєнні злочини, злочин геноциду та злочини проти людяності.

Україна визнає юрисдикцію Суду з метою виявлення, кримінального переслідування та судового розгляду замовників і співучасників діянь, вчинених на території України під час Революції Гідності, а також злочинів, вчинених на території України з 20 лютого 2014 року відповідно до Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

За повідомленням Міністерства закордонних справ України

Європейське законодавство українською мовою - доступне у LIGA360. Аналізуй нормативні акти та міжнародні угоди, отримуй роз'яснення експертів щодо окремих питань європейського законодавства. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також:

Що означає рішення ЄСПЛ щодо окупації Донецької та Луганської областей: роз'яснення Мін'юсту

Рішення щодо прийнятності справи "Україна та Нідерланди проти росії": Уповноважена у справах ЄСПЛ окреслила основні моменти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини