Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чиновник, який оформив сам собі паспорт, програв апеляцію в суді: НАЗК

Реклама

Начальник Червоноградського відділу Головного управління Державної міграційної служби програв апеляцію в суді за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції щодо конфлікту інтересів. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

У чому суть порушення?

Чиновник вирішив обміняти свій паспорт громадянина України зразка 1994 року на ID-картку. Для цього розглянув власні документи щодо обміну паспорта, оформлення заяви-анкети про обмін, а також прийняв рішення надрукувати та видати ID-картку сам собі. Усі документи чиновник отримав за один день, тоді як за законодавством навіть термінове оформлення ID-картки займає до 10 днів.

Восени 2022 року НАЗК склало адміністративний протокол щодо конфлікту інтересів у чиновника та передало матеріали в суд.

Суд встановив, що посадовець порушив вимоги Закону «Про запобігання корупції» та вчинив адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Водночас начальник міграційної служби звернувся до апеляційних інстанцій.

Однак апеляційний суд залишив без змін постанову місцевого суду.

Зазначається, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Посадовець має сплатити штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та судовий збір.

Бажаєш розпланувати час та мати під рукою розклад судових засідань? Спробуй календар засідань у LIGA360. Переглядай розклад засідань по всій Україні та налаштуй моніторинг.

Читайте також: Суд зобов'язав ПФУ виплатити доньці пенсіонера 295 тис. грн пенсії, яку він недоотримав за життя

ВРП підтримала проєкт щодо забезпечення письмової фіксації судового засідання у разі неможливості повного фіксування технічними засобами

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини