Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт про новий механізм ліквідації непрацюючих держпідприємств пройшов перше читання

Реклама

23 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроєкт № 8205 «Про особливості припинення за рішенням власника державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі», який запроваджує новий механізм ліквідації непрацюючих держпідприємств.

Основне завдання законопроєкту - зробити процедуру ліквідації держпідприємств самоокупною, тобто без залучення з державного бюджету коштів. Також нова процедура дасть змогу погасити борги таких заводів і фабрик перед держбюджетом.

Фонд держмайна пояснив, яким чином це відбуватиметься.

До ліквідації держпідприємств будуть залучені кваліфіковані спеціалісти з відповідним досвідом. Вони будуть розшукувати майно, яким раніше володіли держпідприємства та яким зараз користуються спритні ділки. Після продажу такого майна ці спеціалісти будуть отримувати від 3 % до 5 % від його вартості.

Решта коштів буде направлена на погашення боргів держпідприємств або фінансування ліквідації таких ДП без активів.

Фонд держмайна розраховує, що завдяки новій процедурі вдасться знайти та продати активи непрацюючих держпідприємств загальною вартістю щонайменше 140 млн грн.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Читайте також:

Які операції підлягають фінмоніторингу та за яких умов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини