Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд пропонує пом'якшити адмінвідповідальність для батьків-одинаків

Реклама

Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді України законопроєкт № 9036 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєкт має на меті забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, які мають дітей, у частині пом'якшення відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень та незастосування до них адміністративного арешту.

Проєктом запропоновано:

  • доповнити частину другу статті 32 Кодексу про адміністративні правопорушення категорією «чоловіки, які самостійно виховують дитину до дванадцяти років» та таким чином передбачити, що до них не може застосовуватися адміністративний арешт;

  • внести зміну до частини першої статті 34 Кодексу про адміністративні правопорушення, спрямовану на пом'якшення відповідальності чоловіків за вчинення адміністративного правопорушення, доповнивши зазначену частину такою позицією: «6) вчинення правопорушення чоловіком, який самостійно виховує дитину віком до одного року».

Адвокати із сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також:

Національна асоціація адвокатів підтримала запровадження спеціалізації суддів із розгляду сімейних справ і захисту прав дітей

Депутати пропонують нову суддівську спеціалізацію з розгляду сімейних справ щодо захисту прав дітей

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини