Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національна асоціація адвокатів підтримала запровадження спеціалізації суддів із розгляду сімейних справ і захисту прав дітей

Реклама

Національна асоціація адвокатів України направила позицію до законопроєкту № 8416 «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо запровадження обов'язкової спеціалізації суддів із розгляду справ, що виникають із сімейних правовідносин і стосуються захисту прав та законних інтересів дітей, у місцевих загальних судах та апеляційних судах».

Правовий аналіз здійснив Комітет з сімейного права НААУ.

Проєктом передбачається встановлення у місцевих загальних судах та апеляційних судах спеціалізації суддів із розгляду справ, що виникають із сімейних правовідносин і стосуються захисту прав та законних інтересів дітей. Також запропоновано обрати уповноваженим здійснювати розгляд цих справ суддю із найбільшим серед суддів цього суду досвідом здійснення вказаної категорії справ і високими морально-діловими та професійними якостями.

НААУ підтримує та схвально оцінює запропоновані зміни, адже запровадження обов'язкової спеціалізації суддів із розгляду сімейних справ і тих, які стосуються захисту прав дітей, сприятиме ефективному розгляду такого роду справ і захисту найкращих інтересів дітей.

З детальною пропозицією можна ознайомитися за посиланням.

За повідомленням Національної асоціації адвокатів України

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також:

Адвокатський запит: як не допустити помилки при оформленні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини