Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ЄС буде заборонено випуск автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з 2035 року

Реклама

Європарламент затвердив нові цілі щодо скорочення викидів CO2 для нових легкових автомобілів і легких комерційних транспортних засобів, що є частиною пакету «Fit for 55». Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Європарламенту.

340 голосами «за», 279 «проти» та 21 утримався, депутати Європарламенту схвалили угоду, досягнуту з Радою щодо перегляду стандартів викидів CO2 для нових автомобілів і фургонів відповідно до посилених кліматичних амбіцій ЄС.

Зазначається, що нове законодавство встановлює шлях до нульових викидів CO2 для нових легкових автомобілів і легких комерційних транспортних засобів у 2035 році (ціль для всього автопарку ЄС скоротити викиди CO2 від нових автомобілів і мікроавтобусів на 100% порівняно з 2021 роком). Проміжні цілі скорочення викидів до 2030 року встановлено на 55% для легкових автомобілів і 50% для мікроавтобусів.

Доповідач Ян Хуитема (Нідерланди) сказав: «Цей регламент заохочує виробництво транспортних засобів з нульовим і низьким рівнем викидів. Він містить амбітний перегляд цілей до 2030 року та цільового показника нульового викиду до 2035 року, що має вирішальне значення для досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Ці цілі створюють ясність для автомобільної промисловості та стимулюють інновації та інвестиції для виробників автомобілів. Купівля та водіння автомобілів з нульовим рівнем викидів стануть дешевшими для споживачів, а ринок вживаних автомобілів з'явиться швидше. Це робить екологічне водіння доступним для кожного».

Після остаточного голосування на пленарному засіданні текст також має бути офіційно схвалений Радою, перш ніж його незабаром опублікують в Офіційному журналі ЄС.

Договірна робота без ризиків та рутини - реальність з Contractum від LIGA360. Система перевірить сторони, структуру та умови договору перед підписанням. А протягом дії договору Contractum моніторитиме важливі аспекти для угоди. Деталі за посиланням.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини