Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін закликає FATF внести росію до чорного списку на пленарному засіданні у Парижі

Реклама

Міністерство фінансів України закликає Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force - FATF) виключити росію зі списку країн-членів FATF та внести її до чорного списку як юрисдикцію з високим рівнем ризику на пленарному засіданні та засіданнях робочих груп, які відбудуться в Парижі 20-24 лютого. Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

"Росія сьогодні є однією з найбільших загроз глобальній фінансовій безпеці: вона займається відмиванням грошей, ухилянням від санкцій, використовує фінансову та банківську системи для фінансування тероризму в усьому світі та сприяє розповсюдженню зброї масового знищення серед держав, внесених до чорного списку FATF", - йдеться в повідомленні.

FATF очолює глобальну боротьбу з відмиванням грошей, тероризмом та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення. Дії росії є порушенням стандартів FATF і повинні бути негайно розглянуті організацією. 

Зазначається, що внесення країни до чорного списку вимагатиме від усіх країн світу, включаючи країни-члени FATF, застосовувати посилену належну обачність та впроваджувати контрзаходи для захисту міжнародної фінансової системи від постійних ризиків, які створює росія.

"FATF вже наклала обмеження на членство росії в організації, позбавивши її лідерських ролей та заборонивши участь у поточних та майбутніх проектних групах FATF. Однак триваючі атаки росії на світову фінансову систему є явним порушенням міжнародних норм і вимагають більш рішучої реакції. Як мінімум, росія повинна бути виключена зі списку країн-членів FATF", - наголосили в міністерстві.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Президент затвердив Угоду про "транспортний безвіз" з ЄС

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини