Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішення корпоративних спорів і спорів щодо цінних паперів у 2022 році: опубліковано огляд ключових правових позицій ВС

Реклама

Верховний Суд опублікував огляд ключових правових позицій ВС у вирішенні корпоративних спорів та спорів щодо цінних паперів у 2022 році.

Матеріал підготовлено управлінням забезпечення роботи секретаря та суддів судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС, інформує пресслужба Верховного Суду.

В огляді наведено правові висновки, які містяться в постанові КГС ВС щодо можливості звернення стягнення на пакет акцій банку за боргами російської федерації, а також постанови ВП ВС, колегій суддів, палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів, об'єднаної палати КГС ВС щодо:

  • кворуму загальних зборів ТОВ;

  • переважного права на придбання частки у статутному капіталі ТОВ у разі звернення стягнення на частку учасника товариства;

  • укладання договору дарування частки з метою уникнення відповідальності за своїми зобов'язаннями;

  • права на отримання компенсації за примусово вилучені акції;

  • стягнення збитків (упущеної вигоди), заподіяних юридичній особі її посадовою особою;

  • забезпечення позову у корпоративному спорі;

  • належного та ефективного способу захисту;

  • скасування державної реєстрації юридичної особи, створеної у процедурі злиття двох юридичних осіб з порушеннями закону, які неможливо усунути.

Історію проходження судової справи можна перевірити у VerdictumPRO. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто або скасовано, оцініть весь перебіг справи та спрогнозуйте тривалість розгляду. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

Спори, що виникають із правовідносин у сфері архітектури та містобудування: оприлюднено огляд судової практики КАС ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини