Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію

На засіданні 7 лютого Верховна Рада ухвалила закони щодо продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні

Детальніше

2. Надання статусу УБД громадянам, які виступили на захист держави в перший місяць широкомасштабної війни: Закон набув чинності

5 лютого набув чинності Закон №2864-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни, членами сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України окремих категорій осіб, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, та інших питань».

Детальніше

3. Набув чинності Закон, що вносить зміни стосовно реєстрації податкових накладних

8 лютого набув чинності Закон № 2876-IX "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо відновлення обмеження перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування".

Детальніше

4. Рада скоротила строки перевірок відшкодування ПДВ до 30 днів

7 лютого Верховна Рада прийняла в цілому проєкт Закону № 6085 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг».

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

5. Унесено зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру: рішення Уряду

Кабмін змінив Порядок ведення Державного земельного кадастру.

Детальніше

6. Набув чинності Закон щодо застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування

9 лютого набув чинності Закон № 2428-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування".

Детальніше

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

7. Рада підтримала звільнення від ПДВ та мита дронів, тепловізорів і рацій

6 лютого Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкти № 8360 та № 8361-д, які передбачають звільнення від ПДВ та мита дронів, тепловізорів, коліматорів, рацій та приладів нічного бачення.

Детальніше

8. Мінагрополітики роз'яснило новий Порядок бронювання військовозобов'язаних для підприємств агропромислового комплексу

Міністерство аграрної політики та продовольства надало роз'яснення нового Порядку бронювання для підприємств, установ та організацій агропромислового комплексу: пояснило, як це зробити та куди звертатись.

Детальніше

9. Конституційний Суд визнав неконституційним окремий припис Закону "Про повну загальну середню освіту"

7 лютого Конституційний Суд України на пленарному засіданні ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 56 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) приписів абзацу третього частини другої статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Детальніше

10. Проблеми взаємодії між Держземкадастром та Держреєстром речових прав на нерухоме майно: Держгеокадастр надав відповідь НПУ

З 02 лютого 2023 року було припинено взаємний обмін інформаційними відомостями між електронними системами Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав  на нерухоме майно

Детальніше

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Деталі за посиланням.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини