Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала звільнення від ПДВ та мита дронів, тепловізорів і рацій

Реклама

6 лютого Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкти № 8360 та № 8361-д, які передбачають звільнення від ПДВ та мита дронів, тепловізорів, коліматорів, рацій та приладів нічного бачення.

Законом за базі проєкту № 8360 тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не більше ніж до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України безпілотних літальних апаратів, оптичних та коліматорних прицілів (коліматорів), прицілів нічного бачення або тепловізійних прицілів, тепловізійних біноклів та монокулярів, приладів нічного бачення.

Водночас другий Закон (проєкт № 8361-д) має на меті забезпечити українських захисників тепловізорами, оптичними прицілами, коліматорами завдяки запровадженню короткострокових стимулюючих митних пільг щодо ввезення таких товарів на митну територію України як юридичними, так і фізичними особами.

Також документ додатково враховує потреби військових у раціях, а також необхідність вирішення питання щодо незастосування до таких товарів заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, у тому числі заходів державного експортного контролю.

Окрім того, Законом передбачається, що пропуск через митний кордон, митний контроль та митне оформлення цих товарів здійснюватиметься у першочерговому порядку.

За повідомленням політичної партії «Слуга Народу»

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Читайте також:

Особливості Дія Сіті під час війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини