Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна й надалі прийматиме іноземні документи без апостилю, якщо така практика діяла до війни

Реклама

Документи, виготовлені або засвідчені на території іноземних держав, приймаються на території України без спеціального посвідчення, якщо така практика існувала станом на 24 лютого 2022 року відповідно до міжнародних договорів України.

Відповідну постанову ухвалено на урядовому засіданні 4 лютого, інформує пресслужба Мінреінтеграції.

Зазначається, що цей крок був необхідним, оскільки в грудні минулого року у відносинах з росією та білоруссю припинила дію міжнародна Конвенція про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах. У результаті громадянам України, які мають документи, видані на території цих двох держав, тепер необхідно було б проставляти на них апостиль. Тобто вони змушені були б їхати для цього на територію держави-агресора.

Зазначеним рішенням Уряду встановлено: протягом дії воєнного стану в Україні та ще протягом 6 місяців після нього документи, які приймалися без апостиля до 24 лютого 2022 року, продовжують прийматися без апостиля.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Українцям за кордоном буде спрощено доступ до послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану

Держслужбовці зможуть виїжджати за межі України виключно у службові відрядження: рішення РНБО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини