Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовці зможуть виїжджати за межі України виключно у службові відрядження: рішення РНБО

Реклама

23 січня 2023 року Президент підписав Указ № 27/2023, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 січня 2023 року "Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану".

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Рада національної безпеки і оборони України прийняла таке рішення:

1. Кабінет Міністрів у п'ятиденний строк має внести зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених урядовою постановою від 27 січня 1995 року № 57.

У документі має бути передбачено можливість виїзду за межі України виключно у службові відрядження для таких категорій держслужбовців і чиновників:

  • членів Кабінету Міністрів, перших заступників та заступників міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, їх перших заступників та заступників;

  • Керівника Офісу Президента України та його заступників, керівників інших допоміжних органів і служб, утворених Президентом, та їх заступників;

  • Голови Служби безпеки, його першого заступника та заступників;

  • Голови та членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення;

  • Голови та членів Рахункової палати;

  • Голови та членів Центральної виборчої комісії, голів та членів інших державних колегіальних органів;

  • Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, його перших заступників та заступників;

  • народних депутатів України;

  • Уповноваженого Верховної Ради України та його представників,

  • Голови Національного банку, його першого заступника та заступників;

  • Постійного Представника Президента України в АР Крим та його заступників;

  • голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників;

  • суддів Конституційного Суду, суддів, прокурорів;

  • керівників інших державних органів та їх заступників, а також керівників структурних підрозділів державних органів, працівників, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування.

2. Служба безпеки України має вжити заходів щодо перевірки законності рішень Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, обласних, Київської міської військових адміністрацій про виїзд за межі України громадян України, у тому числі на транспортних засобах, а також законності та обґрунтованості внесення відповідних відомостей до інформаційної системи "Шлях".

3. Головнокомандувачу Збройних Сил України доручено забезпечити неухильне дотримання органами військового управління, військовим командуванням вимог законодавства при вирішенні питань щодо перетину державного кордону України.

Вищезазначене рішення прийнято з урахуванням інформації Голови Державної прикордонної служби з питання перетину державного кордону України в умовах воєнного стану.

Глава держави у вечірньому зверненні 23 січня, зокрема, зауважив, що «є принципове рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон. Це стосується всіх посадових осіб центральної влади, різних інших рівнів місцевої влади. Це стосується правоохоронців, народних обранців, прокурорів та всіх тих, хто має працювати на державу й у державі. Хочуть відпочивати зараз - будуть відпочивати поза межами державної служби. За кордон їздити на відпочинок чи з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться.»

Як зручно стежити за правовою картиною дня? LIGA360 стежитиме за законодавчими змінами для тебе. Налаштуй свій моніторинг вже сьогодні.

Читайте також:

До Реєстру арештованих активів надходитимуть електронні примірники судових рішень: АРМА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини