Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя припинила відставку чотирьох суддів у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком

Реклама

Вища рада правосуддя поінформувала, що вирішила припинити відставку чотирьох суддів у зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо кожного з них.

Статтею 145 Закону «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що однією з підстав для припинення відставки судді є набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину.

Зокрема, набрали законної сили вироки:

  • Млинівського районного суду Рівненської області щодо судді Ківерцівського районного суду Волинської області Івана Підгорного за вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 368 Кримінального кодексу;

  • Вищого антикорупційного суду щодо судді Малиновського районного суду м. Одеси Олексія Бурана за вчинення злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу;

  • Вищого антикорупційного суду щодо судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Олени Горбатенко за вчинення злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу;

  • Вищого антикорупційного суду щодо судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області Олега Василюка за вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу.

З огляду на вказане ВРП вирішила припинити відставку суддів Івана Підгорного, Олексія Бурана, Олени Горбатенко, Олега Василюка зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо них за вчинення умисного злочину.

Припинення відставки судді є підставою для припинення виплати щомісячного довічного грошового утримання, що було нараховано у зв'язку з відставкою, зазначає ВРП.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді, за посиланням.

Читайте також:

Участь адвокатів у кримінальних провадженнях за відсутності підозрюваного, обвинуваченого: Рада адвокатів надала роз'яснення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини