Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд розглянув кримінальне провадження щодо державної зради та сприяння діяльності терористичній організації

Реклама

Верховний Суд розглянув кримінальне провадження щодо державної зради та сприяння діяльності терористичній організації.

Донеччанка, яка здавала позиції українських бійців, була засуджена до покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років із конфіскацією майна. Вирок про визнання її винуватою у державній зраді та сприянні діяльності терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України) Верховний Суд залишив без змін.

Як установили суди, у 2017 році жителька Донецька з позивним «Багіра», діючи з метою підриву територіальної цілісності та обороноздатності України, разом з іншими особами створила мережу інформаторів. Агенти цієї мережі збирали дані щодо переміщення підрозділів і військової техніки Збройних Сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів, задіяних у проведенні ООС/АТО на території Донеччини.

Зібрану інформацію «Багіра» передавала представникам спецслужб рф і незаконним збройним формуванням так званої «ДНР» для проведення артилерійських обстрілів позицій українських бійців на території Донецької області.

Повідомляється, що повний текст постанови ККС ВС у справі № 225/1957/21 (провадження № 51-2566км21) буде оголошено 30 січня 2023 року о 14:00.

Ознайомитися з постановою можна буде в системі пошуку та аналізу судових рішень VERDICTUM.

Бажаєте контролювати зміни судових справ? Налаштуйте моніторинг на ІТ-платформі LIGA360. Система сповіщатиме про появу нових рішень відповідної тематики або у певній справі. Замов LIGA360:Юрист прямо сьогодні, щоб ефективно аналізувати судову практику.

Читайте також:

Стягнення збитків з рф: чи можна подати позов до національного суду?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини