Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Набув чинності новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Набув чинності новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Детальніше

2. Розміри судових зборів за подання заяв до суду у 2023 році

Статтею 4 Закону України «Про судовий збір» передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Детальніше

3. Ввезення генераторів без мита та ПДВ через поштові та експрес-відправлення: Закони набули чинності

3 січня набули чинності:

Закон № 2836-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України ";

Закон № 2837-IX "Про внесення зміни до розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України".

Детальніше

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - до 15 січня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням. 

4. З 1 січня 2023 року почав діяти Порядок надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані з вчинюваними нотаріальними діями

Міністерство юстиції затвердило Порядок надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також послуг технічного характеру, та Перелік та розміри плати за додаткові послуги правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також послуги технічного характеру, що надають державні нотаріуси.

Детальніше

5. Термін дії відстрочок від призову під час мобілізації знову продовжено

Відповідну зміну до урядової постанови № 1259 внесено постановою від 30 грудня 2022 року № 1480, яка набула чинності 31 грудня.

Детальніше

6. Набув чинності Закон про об'єднання Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування

1 січня 2023 року набув чинності Закон № 2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Детальніше

Чому варто замовити LIGA360:Адвокат НААУ саме зараз? Оплативши рішення LIGA360 - ви оплачуєте внесок на адвокатське самоврядування, зможете отримувати бали для підвищення кваліфікації. А ще вам відкриється доступ до 100 млн рішень українських судів. Замовте LIGA360, щоб завжди бути впевненими у своїй перемозі. 

7. 1 січня 2023 року набрав чинності новий Закон "Про Митний тариф України"

1 січня 2023 року набрав чинності Закон від 19 жовтня 2022 року № 2697-IX «Про Митний тариф України».

Детальніше

8. Рада адвокатів України вестиме Реєстр дисциплінарних проваджень

Рада адвокатів України поінформувала, що зараз відсутня єдина система моніторингу та зберігання інформації про притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності.

Детальніше

9. З 1 січня Держпраці видає дозволи тільки в електронній формі

3 січня 2023 року Держпраці спільно з Мінекономіки запровадили отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки (далі - дозвіл) в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

Детальніше

10. Основні новації податкового законодавства у 2023 році: ДПС підготувала огляд змін

Державна податкова служба підготувала огляд основних новацій та перспектив податкового законодавства у 2023 році.

Детальніше

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини