Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про об’єднання Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування

Реклама

1 січня 2023 року набув чинності Закон № 2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Документом передбачається приєднання Фонду соціального страхування України до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року.

Читайте також: Об'єднання ПФУ та Фонду соцстрахування: що це означає для українців?

Раніше Мінсоцполітики зазначало, що відповідне рішення:

  • дає змогу зменшити витрати на адміністрування страхових коштів, направивши вивільнені кошти на забезпечення страхових виплат;

  • розширює можливості контролю за цільовим використанням коштів соціального страхування, дозволить забезпечити вчасне виконання зобов'язань щодо здійснення страхових виплат, зокрема, у разі тимчасової втрати працездатності та нещасних випадків на виробництві.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова зазначила, що об'єднання адміністративних структур Пенсійного фонду України та Фонду соціального страхування України не лише скоротить видатки на їх діяльність, а й підвищить якість та виконання основних завдань, пов'язаних із соціальними виплатами.

«Фонд соціального страхування України здійснював свою діяльність фактично безконтрольно. Держава не мала можливості впливати ні на оперативну діяльність Фонду, ні на стратегічне планування роботи Фонду, не могла здійснювати контроль за використанням коштів громадян в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Водночас держава систематично надавала дотації Фонду, щоб вирівняти його фінансовий стан і забезпечити обов'язки перед страхувальниками. Тільки Пенсійний фонд має 100-відсоткове управління державою. Тож, завдяки сьогоднішньому рішенню парламенту держава встановить контроль за використанням та ефективним управлінням публічних фінансів в інтересах громади», - вказала вона.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Як допомогти клієнтам захистити нерухомість? Сервіс SMS-Маяк дозволяє налаштувати моніторинг об'єктів та контролювати будь-які реєстраційні зміни. Придбайте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини