Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об'єктів нерухомого майна: рішення Уряду

Реклама

Кабмін визначив мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об'єктів нерухомого майна у відсотковому відношенні до сукупної (загальної) площі майбутніх об'єктів нерухомості у подільному об'єкті незавершеного будівництва (черзі / пусковому комплексі) відповідно до проектної документації на будівництво у розмірі:

  • 10 % - для мм. Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова;

  • 5 % - для інших населених пунктів.

Відповідну урядову постанову № 8 прийнято 3 січня 2023 року.

Нагадаємо, 10 жовтня 2022 року набрав чинності Закон "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому" (детальніше). Ним, зокрема, визначено, що гарантійна частка будівництва об'єкта нерухомого майна - сукупність майбутніх об'єктів нерухомості, яка визначається для кожного подільного об'єкта незавершеного будівництва (кожної черги будівництва / кожного пускового комплексу), речові права на які обтяжуються до прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта (черги / пускового комплексу) з метою гарантування добудови відповідного об'єкта іншими особами (у тому числі внаслідок банкрутства, фінансової неспроможності замовника будівництва / девелопера будівництва).

Відповідно до частини другої статті 9 зазначеного Закону мінімальний розмір гарантійної частки визначається Кабінетом Міністрів у відсотковому відношенні до сукупної (загальної) площі майбутніх об'єктів нерухомості у подільному об'єкті незавершеного будівництва (черзі / пусковому комплексі) відповідно до проектної документації на будівництво.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 15 січня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Читайте також:

Особливості договору купівлі-продажу майбутнього об'єкта нерухомості

Особливості оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому: ДПС

З 10 жовтня операції з об'єктами нерухомого майна, що збудують у майбутньому, оподатковуватимуть по-новому: ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини