Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарів

Реклама

Сьогодні, 29 грудня, набув чинності Закон № 2571-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регулювання кінцевої бенефіціарної власності та структури власності юридичних осіб". Раніше ми писали, що Верховна Рада підтримала спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб, необхідної для проведення фінансового моніторингу.

Детальніше про Закон читайте в матеріалі: Спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників: що встановлено новим Законом?

Раніше народний депутат «Слуги Народу», голова профільного комітету Данило Гетманцев, зазначав, що цей документ допоможе забезпечити можливість електронного подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб до ЄДР.

"Усе відбуватиметься без черг, без надання непотрібних паперових документів. У документі ми пропонуємо скасувати вимоги стосовно виключно нотаріального засвідчення копій документів, що подаються для підтвердження особи кінцевого бенефіціарного власника», - сказав він.

Закон також автоматизує проведення перевірки відомостей з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

У разі подання відомостей про особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, в електронній формі перевірка відомостей, зазначених стосовно такої особи, здійснюється державним реєстратором, а також автоматично засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг з використанням відомостей з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, Єдиного державного демографічного реєстру, Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, Єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України щодо розшуку осіб, зниклих безвісти, та викрадених (втрачених) документів за зверненнями громадян.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже, чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Знай, з ким маєш справу.

Читайте також:

Новий Закон про акціонерні товариства: що передбачено?

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини