Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спори у сфері лізингових правовідносин: опубліковано огляд судової практики КГС ВС

Реклама

Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду за результатами вирішення спорів у сфері лізингових правовідносин.

Матеріал підготувала судова палата для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС з метою виявлення в судовій практиці складних і неоднозначних питань із вирішення зазначених спорів, у тому числі неоднакового застосування господарськими судами норм матеріального та процесуального права, аналізу причин скасування таких судових рішень під час їх апеляційного й касаційного переглядів, повідомляє пресслужба ВС.

Зокрема, огляд містить правові висновки КГС ВС щодо:

  • коригування лізингових платежів;

  • нотаріального посвідчення договору лізингу;

  • процедури повідомлення лізингоодержувача про відмову від договору лізингу;

  • передачі майна за договором лізингу;

  • ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження предмета договору лізингу тощо.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Рішення для тих, хто має сміливість перемагати! Спеціально до Дня адвокатури LIGA ZAKON надає знижку на рішення LIGA360:Адвокат НААУ. Замовляй за посиланням.

Читайте також:

Топ-5 рішень Верховного Суду у земельних спорах 2022 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини