Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Реклама

У резолюції, прийнятій у четвер, Європейський парламент визнав геноцидом голод, заподіяний радянським режимом в Україні в 1932-1933 роках, відомий як Голодомор. Про це йдеться на сайті Європарламенту.

Євродепутати рішуче засуджують ці дії, які призвели до загибелі мільйонів українців, і закликають усі країни та організації, які ще не зробили цього, наслідувати їхній приклад і визнати ці дії геноцидом.

Парламент заявляє, що відбілювання та прославляння тоталітарного радянського режиму та відродження культу радянського диктатора Йосипа Сталіна призвели до того, що росія сьогодні є державним спонсором тероризму. Євродепутати також засуджують жахливі злочини росії, які знову здійснюються проти українського народу, такі як цілеспрямоване знищення цивільної енергетичної інфраструктури України взимку.

"Посилаючись на радянські часи, резолюція звинувачує нинішній російський режим у порушенні суверенітету та територіальної цілісності України, прагненні ліквідувати Україну як національну державу та знищити ідентичність і культуру її народу. Вона також засуджує той факт, що триваюча війна спричинила глобальну продовольчу кризу, коли росія руйнує та грабує українські зернові склади та продовжує ускладнювати експорт українського зерна до найбільш знедолених країн світу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, євродепутати хочуть, щоб ЄС і треті країни підвищили обізнаність про події Голодомору та інші злочини, вчинені радянським тоталітарним режимом. Засуджуючи нинішній російський режим за маніпулювання історичною пам'яттю з метою власного виживання, парламент закликає рф, як основного правонаступника Радянського Союзу, вибачитися за ці злочини.

Повний текст резолюції буде доступний тут.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Президент затвердив Угоду про "транспортний безвіз" з ЄС

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини