Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

29 грудня набудуть чинності зміни до КУпАП через нові правила подання держреєстратору інформації про бенефіціарів

Реклама

10 грудня в газеті "Голос України" було опубліковано Закон  № 2756-IX "Про внесення зміни до статті 166-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку із змінами в порядку подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом № 2571-IX, який набуде чинності 29 грудня.

Відповідною статтею КУпАП, зокрема, передбачено штрафи за неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Законом № 2756-IX встановлено, що така інформація про кінцевого бенефіціарного власника юрсоби передбачена не тільки Законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", а й Законом "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Читайте також: Спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників: що встановлено новим Законом?

Подання відомостей про кінцевого бенефіціара в період дії воєнного стану: Мін'юст висвітлив практичні та правові аспекти

Ухилення від сплати податків: добірка судової практики 2022

Підготувати шаблон договору - просто як ніколи. CONTRACTUM у LIGA360 надає гнучкі можливості редагування, а також готові шаблони договорів англійською та українською мовами. Створюйте власні договори “з нуля” або використовуйте шаблони LIGA ZAKON за основу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини