Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Корпоративне управління: з початку нового року професійні учасники повинні створити наглядові ради

Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку звернула увагу, що в перехідних положеннях Закону «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» є обов'язкова норма щодо створення товариствами наглядової ради з 1 січня 2023 року. Це має стати частиною структури корпоративного управління.

Також з 01.01.2023 можуть формуватися Ради директорів за новим Законом про акціонерні товариства.

У рішенні Комісії від 30.12.2021 № 1291, яким затверджено стандарт № 4 для професійних учасників, встановлено терміни подання внутрішніх документів щодо корпоративного управління до регулятора. Так, своїм рішенням від 01.06.2022 № 558 Комісія переносить подання таких документів у термін протягом 90 днів після завершення воєнного стану.

НКЦПФР звернула увагу, що відтермінування подання документів ніяким чином не впливає на виконання норм чинного законодавства щодо створення такого органу, як наглядова рада в системі корпоративного управління професійних учасників.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Читайте також:

Бізнес та податки: огляд визначних судових спорів 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини