Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню) прийнято: що передбачено

17 листопада 2022, 13:20
4715
0
Реклама

16 листопада 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (проєкт № 5748) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)».

Своїм рішенням Парламент встановив, що систематичні (повторювані) тривалі умисні дії або бездіяльність роботодавця, окремих працівників або групи працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження честі та гідності працівника, його ділової репутації, є порушенням українського законодавства. Психологічний та економічний тиск, ворожа та образлива атмосфера щодо людини - неприпустимі в цивілізованому суспільстві нашої країни.

Закон зобов'язує роботодавця вживати заходів для забезпечення безпеки і захисту фізичного та психічного здоров'я працівників, здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці, провадити інформаційні, навчальні та організаційні заходи із запобігання та протидії мобінгу (цькування).

Прийнятий Закон запроваджує адміністративну відповідальність за систематичне застосування різних форм мобінгу до працівника. Передбачаються умови, за яких роботодавець має відшкодувати моральну шкоду працівнику, який зазнав відповідного цькування.

Працівникові, який вирішив звільнитися через мобінг, Закон гарантує виплату вихідної допомоги у розмірі не менше тримісячного середнього заробітку за рахунок роботодавця.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату ВР.

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 20 листопада.

Читайте також:

Які особливості спадкування під час воєнного стану?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини