Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла Закон, що зменшує податкове навантаження при продажі нової нерухомості

Реклама

20 вересня 2022 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7683 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому», який зменшує податкове навантаження при продажі нової нерухомості та робить прозорими умови для інвестування у власне житло.

Про це повідомила ініціаторка законопроєкту, голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Цей документ пов'язаний з раніше ухваленим законопроєктом № 5091 і продовжує розпочату нами реформу будівельного ринку. Ми створюємо умови для збільшення обсягу будівництва та полегшення доступу до нового житла. Це особливо важливо в умовах російської агресії, коли мільйони українців втратили свої домівки», - розповіла пані Шуляк.

Також, за її словами, Закон допоможе навести лад у будівельній галузі, зокрема легалізувати ринок торгівлі майбутніми об'єктами нерухомості та уникнути шахрайства з ПДВ.

«Відтепер продаж нерухомості, зокрема й недобудованої, звільняється від сплати ПДФО, якщо майнове право на неї зареєстровано на користь покупця та за неї сплачено хоча б частково. Крім того, ПДФО сплачується виключно з різниці між сумами купівлі та продажу нерухомості», - пояснила Олена Шуляк.

Крім того, Закон включає до переліку операцій з «першого постачання житла» купівлю-продаж неподільного житлового об'єкта незавершеного будівництва / майбутнього об'єкта житлової нерухомості. А податок із забудовників та девелоперів стягується лише за наявності доходу.

Миттєво аналізуй законодавство та виявляй найважливіше! Відтепер у LIGA360:Юрист результати пошуку доступні у візуальному форматі. Діаграми можна змінювати за багатьма критеріями: статусом документів, видавниками, категоріями та ін. Замов доступ за посиланням.

Читайте також:

Закон щодо захисту прав інвесторів будівництва: експертний аналіз

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини