Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін ухвалив зміни до порядку повернення недопустимої державної допомоги

Реклама

Кабмін на засіданні 7 вересня ухвалив постанову №1001 «Про внесення змін до Порядку повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції». Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України.

"Документ вдосконалює порядок повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції, що відповідає міжнародно-правовим зобов'язанням України, встановленим Угодою про асоціацію у сфері державної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Щодо ключових змін, зазначається, що постанова деталізує коло отримувачів допомоги для подальшого повернення у разі, якщо за її рахунок було здійснено фінансування іншого суб'єкта господарювання. Зокрема визначено, що в такому випадку допомога має бути повернута тим отримувачем, якому її було надано.

Документом також врегульовано порядок повернення недопустимої допомоги у разі, якщо вона була надана у вигляді матеріальних активів. У такому випадку надавач державної допомоги зобов'язаний забезпечити повернення цих активів на свій баланс, або вчинити будь-які інші дії, передбачені чинним законодавством з метою недопущення їх подальшого використання.

Окрім цього, оновлено порядок зупинення Комітетом перебігу строків повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції, у разі наявності підстав, що унеможливлюють виконання рішення АМКУ. Наприклад, це може бути судовий спір, пов'язаний з недопустимою державною допомогою.

Типові шаблони договорів англійською мовою - тепер у Contractum в LIGA360. В умовах воєнного стану ми розширили функціонал договірної роботи, що стане у пригоді українським бізнесам. Спробуйте вже сьогодні.

Читайте також: "Митний безвіз": опубліковано три закони, що дозволяють розширити систему митних спрощень

Україна отримає «митний безвіз» вже цього року: Прем'єр-міністр України

Верховна Рада ухвалила Закон про "митний безвіз"

«Транспортний безвіз» з ЄС починає діяти: що передбачено?

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Європарламент закликав надати Україні статус кандидата в ЄС "невідкладно"

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Близько 100 млн судових рішень для роботи юристів та адвокатів - є у LIGA360. Користуйся 35 фільтрами для пошуку й аналізу, швидко переглянь резулятивну частину, отримуй ланцюжки історії справи й подібні рішення. Обери вигідний тариф LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини