Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцевий суд виніс вирок жительці Бердичева за колабораційну діяльність

Реклама

Мешканку Бердичева засуджено за колабораційну діяльність. Про це повідомила прес-служба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Суть справи: у липні 2022 року під час своєї роботи у магазині жінка у присутності декількох громадян публічно заперечувала здійснення рф збройної агресії проти України й закликала до підтримки рішень та дій країни-агресора.

Справа надійшла до суду разом із клопотанням про розгляд у спрощеному провадженні, до якого було долучено письмову заяву жінки про повне визнання вини й погодження на такий розгляд. За його наслідками громадянку було визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади державної служби і місцевого самоврядування строком на 11 років. 

Зазначається, що під час визначення міри покарання враховано:

- ступінь тяжкості скоєного;

- дані про особу;

- щире каяття;

- сприяння розкриттю правопорушення.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного строку на подання апеляційної скарги, якщо її не буде подано.

Ексклюзивна пропозиція для LIGA360:Юрист - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Читайте також: Суд виніс вирок чоловіку за підтримку збройної агресії проти України

Верховний Суд визнав в Україні рішення суду США на підставі принципу взаємності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини