Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інспектор не направлявся на проведення перевірки, але перебував на ній: суд відмовив у скасуванні догани держслужбовцю

Реклама

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у позові про скасування догани держслужбовцю, який перевищив свої службові повноваження. Про це повідомила прес-служба суду.

Відповідач у справі - Державна екологічна інспекція Карпатського округу.

У матеріалах справи повідомляється, що позивач не направлявся  на проведення планового заходу державного нагляду (контролю), втім перебував на цій перевірці.

Суд встановив, що наказ про застосування дисциплінарного стягнення є правомірним, а комісією було дотримано вимоги Порядку розгляду дисциплінарної справи.

«Дисциплінарним проступком, окрім іншого, є перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу кримінального або адміністративного правопорушення. Обставинами, що обтяжують відповідальність позивача є наявність дисциплінарного стягнення у виді зауваження», - йдеться у рішенні суду.

Читайте також: Судочинство під час війни: які зміни передбачено ухваленим Законом (проектом 7315)

Швидко потрібна правова позиція чи перелік подібних судових рішень? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Готуйся до судового засідання в один клік.

Компанія має збитки через неефективне управління? Рішення LIGA360 надасть максимум інструментів для ризик-контролю, ухвалення рішень та оптимізації робочих процесів. Замовте презентацію вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини