Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Володимир Зеленський утворив конкурсну комісію з добору кандидатів у Вищу раду правосуддя

Реклама

Голова держави затвердив Положення про проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Відповідний Указ від 23 липня 2022 року № 527/2022 набере чинності з дня опублікування.

Указ Президента від 30 жовтня 2019 року № 785/2019 «Питання добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя» визнано таким, що втратив чинність, з дня набрання чинності Указом № 527/2022.

У Положенні, зокрема, зазначено, що особи, які претендують на участь у конкурсі, подають документи, визначені частиною першою статті 8 Закону «Про Вищу раду правосуддя» протягом п'ятнадцяти днів з дня розміщення на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України оголошення про проведення конкурсу. У прийнятті документів не може бути відмовлено з інших підстав, ніж у зв'язку із закінченням строку їх подання.

Інформація про осіб, які претендують на участь у конкурсі, разом із копіями необхідних поданих документів оприлюднюються на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України не пізніше наступного робочого дня з дня надходження документів.

Також Указом утворено конкурсну комісію з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена ВРП та затверджено її персональний склад. Зокрема, до складу конкурсної комісії увійшли:

ГРИНЧАК Сергій Васильович - доцент кафедри кримінального права № 1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук, доцент (за згодою)

ДІДИЧ Тарас Олегович - професор кафедри теорії та історії права та держави Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, професор (за згодою)

КОФМАН Борис Якович - професор кафедри права, політології та міжнародних відносин Університету імені Альфреда Нобеля, доктор юридичних наук, професор (за згодою)

ОЧЕРЕТНИЙ Сергій Степанович - суддя апеляційного суду Харківської області у відставці (за згодою)

ТРОПІН Захар Володимирович - доцент кафедри міжнародного права Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук, доцент (за згодою).

Вища рада правосуддя нагадала, що її члени зверталися до суб'єктів формування Ради із закликом невідкладно відновити повноважний склад ВРП.

Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких двох призначає Президент України. Наразі потребує заповнення одна вакансія за квотою Президента України.

За матеріалами порталу «Судова влада України»

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

Читайте також:

Дашборд для юридичної компанії - єдиний спосіб тримати все під контролем

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини