Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попередньо підтримали законопроект про особливий статус поляків в Україні

Реклама

19 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроект № 7550 «Про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України».

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що цей законопроект дає можливість тим полякам, які хочуть приїхати в Україну, користуватися всіма правами та свободами нарівні з українцями: працювати, вести господарську діяльність, здобувати освіту, отримувати соціальні виплати та медичну допомогу.

У преамбулі документа зазначається, що він «приймається у відповідь на прийняття у Республіці Польща Закону від 12 березня 2022 року про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території цієї держави, який діє з 24 лютого 2022 року».

Докладно про те, що передбачає законопроект, можна дізнатися із окремого матеріалу ЮРЛІГИ.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки до кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Читайте також:

ТОП-10 правових подій тижня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини