Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Основні положення Закону щодо оптимізації трудових відносин

1 липня Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин № 7251 (Проєкт). Допоки Проєкт чекає на підпис Президента, можемо ознайомитися з його основними положеннями та ідеями.

Детальніше

Читайте також: Закон щодо оптимізації трудових відносин прийнято: які основні зміни?

2. З 15 липня діє оновлений порядок подання е-відомостей про трудову діяльність

15 липня набула чинності постанова ПФУ № 8-3 "Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок" від 01.06.2022.

Детальніше

3. Нові норми "бездимного" законодавства: що і де заборонено курити з 11 липня 2022 року

Центр громадського здоров'я МОЗ України роз'яснив, які додаткові правила запроваджуються щодо захисту бездимного середовища, зокрема, для курців, для суб'єктів господарювання та некурців.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. До кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

4. Прийнято Закон "Про державну реєстрацію геномної інформації людини": чому це важливо

9 липня 2022 року Верховна Рада прийняла важливий для правоохоронної системи та сфери експертно-криміналістичної діяльності Закон (проект № 4265) «Про державну реєстрацію геномної інформації людини».

Детальніше

5. В Україні заплановано реформувати Класифікатор професій

Уряд утворив Міжвідомчу робочу групу з питань реформування національного класифікатора України ДК 003:2010 "Класифікатор професій" та затвердив Положення про неї.

Детальніше

6. Конкурсна комісія з добору членів ВККС відновлює роботу

За результатами відкритого публічного конкурсу Конкурсна комісія обере 32 кандидати, які мають стаж роботи в галузі права не менше 15 років та відповідають критеріям доброчесності та професійної компетентності. Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС із 32 фінальних кандидатів.

Детальніше

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

7. Депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність для бізнесу за ігнорування повітряної тривоги

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 7546 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану".

Детальніше

8. Депутати підтримали впровадження штрафів за недостовірну інформацію про бенефіціарів у держреєстрі

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 6003 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів валідації інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичних осіб".

Детальніше

9. Дозвіл на виїзд дітей за кордон можна буде оформити у "Дії": законопроєкт прийнято за основу

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт № 6146 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення батьками питань тимчасового виїзду дітей за межі України".

Детальніше

10. Нацбанк спростив валютні обмеження для імпорту товарної продукції

Зокрема, регулятор узгодив нормативно-правові акти відповідно до змін, унесених постановою Кабінету Міністрів від 7 липня 2022 року № 761, якою фактично скасовується поняття критичного імпорту

Детальніше

Як адвокату професійно зростати й слідкувати за змінами? З цифровим рішенням LIGA360: АДВОКАТ НААУ. У рішенні ви зможете переглянути навчальні продукти ВША у межах встановленого НААУ річного обсягу залікових балів, читати експертні матеріали, аналізувати законодавство й готуватися до судових засідань. Оцініть усі переваги робочого простору LIGA360: АДВОКАТ НААУ, замовивши доступ.

Читайте також: Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини