Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попередньо підтримали законопроект про здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану

Реклама

Сьогодні, 1 липня 2022 року, народні депутати прийняли в першому читанні за основу проект Закону № 7315 «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану».

Олена Шуляк, голова партії «Слуга народу», розповіла, що передбачає зазначена законодавча ініціатива.

Документом передбачено, що частину дій, пов'язаних із судочинством, запровадять в електронній формі, зокрема у «Дії».

Отож, з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), здійснюватиметься:

  • надання інформації про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову;

  • місце, дату і час судового засідання;

  • відображення та отримання в електронній формі судового рішення по справі, виконавчого документа, виданого у формі електронного документа, особою, що є стороною по справі.

Пані Шуляк зауважила, що надання в такому вигляді інформації не матиме статусу офіційного повідомлення, але учасник судового процесу буде поінформований і зможе в подальшому вжити необхідних заходів для захисту своїх прав та інтересів, в тому числі отримати офіційну інформацію про рух справи, про судові рішення у справі, ознайомитися з матеріалами справи тощо.

Також надається можливість суддям збиратися дистанційно для вирішення внутрішніх питань. Так, під час дії воєнного чи надзвичайного стану, а також під час дії карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню COVID-19, збори суддів можуть проводитись дистанційно у режимі відеоконференції.

Адвокати НААУ знаходять правові позиції в LIGA360. 100 млн рішень українських судів з можливостями аналізу, прецеденти, юридична аналітика й новини. Замов прямо сьогодні - формуй ефективні рішення в пару кліків.

Читайте також:

Особливості виконавчого провадження під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини