Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди можуть завіряти копії ухвалених рішень з ЄДРCР

Реклама

Державна судова адміністрації України нагадує про можливість завірення судами копій ухвалених рішень з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Така опція стала можливою ще з березня 2021 року, коли було внесені відповідні зміни до Інструкції з діловодства судів (наказ ДСА від 24.03.2021 № 92).

Як визначено наказом, зміни вносяться задля спрощення процедур завірення і видачі копій судових рішень та документів.

Зокрема, пункт 12 розділу ХІ доповнено абзацом другим такого змісту: "У разі якщо неможливо видати копію судового рішення в суді, який ухвалив судове рішення, така копія може бути виготовлена з ЄДРСР за заявою особи судом, якому визначено територіальну підсудність справ, або судом апеляційної інстанції за підсудністю, встановленою законом". Ця норма є актуальною для громадян, які виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької областей та АР Крим.

У нинішніх умовах такі рішення зможуть завіряти суди, яким передана територіальна підсудність справ із судів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Систему VERDICTUM можна вигідно придбати онлайн. При оплаті на 12 місяців надається знижка 20%. Отримайте зараз максимум можливостей для пошуку й аналізу української судової практики.

Читайте також:

Велика Палата ВС розгляне кримінальне провадження щодо осіб, засуджених за участь у збройній агресії рф проти України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини