Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирок Міжнародного кримінального суду передбачатиме ув’язнення на території будь-якої країни, яка визнає юрисдикцію МКС

Реклама

У разі визнання Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів російських військ причетні до них можуть бути затримані в будь-якій країні, яка визнає юрисдикцію цього суду.

Про це заявив Міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє пресслужба міністерства.

«Всі особи, які вчинили злочини проти людяності та геноцид, є потенційно особами, щодо яких вже ведеться розслідування, тому що 42 країни вже подали заяви і підтримали таке розслідування МКС. Ті особи, яких суд визнає винними, зрештою отримають покарання у вигляді, наприклад, тривалого позбавлення волі», - сказав він.

За словами Дениса Малюськи, відбування покарання для росіян за межами України буде м'якшим. Адже умови утримання ув'язнених Міжнародним кримінальним судом кращі, ніж в українських тюрмах, але при цьому й можливості суду в Гаазі «набагато більші», ніж в українського правосуддя.

«Мені складно уявити цивілізовану європейську країну, яка б не затримала і не передала МКС якогось воєнного злочинця, наприклад, політичного чи військового керівника з Росії. Такий вирок буде означати, що дипломатичний паспорт, скоріш за все, росіянам не допоможе, вони будуть ув'язнені на території будь-якої європейської або іншої країни, яка визнає юрисдикцію МКС, передані в Гаагу і отримають ув'язнення. Тобто це такий серйозний ризик, якого росіяни, очевидно, дуже бояться», - вважає очільник Мін'юсту.

LIGA ZAKON забезпечує онлайн-доступами до IT-платформи LIGA360 суди усіх рівнів та суддів. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Важливі аналітичні матеріали стосовно воєнного стану в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини