Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представники адвокатури в ВРП пішли у відставку через незгоду з неконституційними обмеженнями статусу

Реклама

Заступник Голови ВРП Олексій Маловацький і член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський подали у відставку з 26 січня 2022 року. Про це повідомила прес-служба НААУ.

Зазначається, що заяви були підтримані на засіданні ВРП у четвер, 20 січня.

"Таким чином, адвокати, обрані до ВРП з'їздом адвокатів у лютому 2019 року, виконали рекомендацію РАУ від серпня 2021 року подати у відставку через встановлення дискримінаційний вимог до членів ВРП в ході судової реформи та обмеження незалежності статусу адвокатів - представників адвокатської спільноти", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, РАУ звертала увагу на відсутність конституційних основ для формування Етичної ради з переважним правом голосу міжнародних експертів, а також обмеження  незалежності членів ВРП при прийнятті ними рішень у межах наданих їм повноважень.

Читайте також: ВРП не здійснює розгляд дисциплінарних скарг через ухвалення Закону № 1635-IX

Етична рада офіційно запрацювала

На що звернути увагу, щоб отримати відшкодування витрат на професійну правничу допомогу?

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини