Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Етична рада офіційно запрацювала

Реклама

Етична рада офіційно запрацювала - завершилося перше засідання. Шестеро членів Етичної Ради одноголосно затвердили два перших розділи Регламенту своєї роботи та обрали керівництво. Про це повідомила прес-служба Етичної Ради.

"Уже найближчим часом розпочнеться оцінювання кандидатів на посади та діючих членів Вищої ради правосуддя на відповідність критеріям професійної етики та доброчесності", - йдеться в повідомленні.

Склад Етичної Ради був сформований відповідно до положень Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (№1635-ІХ).

Читайте також: Президент привітав призначення першого складу Етичної ради

Серед учасників:

  • суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Лев Кишакевич;

  • суддя Київського апеляційного суду Юрій Трясун;

  • суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці Володимир Сіверін;

  • суддя Верховного Суду штату Массачусетс у відставці Роберт Корді;

  • суддя Апеляційного суду Англії та Уельсу у відставці сер Ентоні Хупер;

  • колишня Генеральний прокурор Естонської Республіки Лавлі Перлінг.

Зазначається, що на засіданні затвердили два перших розділи Регламенту Етичної ради. Цей документ визначає організаційні засади роботи Ради.

Також було обрано Голову Етичної ради -  суддю Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Лева Кишакевича. Його заступником став суддя Апеляційного суду Англії та Уельсу у відставці сер Ентоні Хупер.

Нагадаємо, Етична рада встановлюватиме відповідність кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності. Протягом перших шести місяців члени Етичної ради також мають здійснити одноразове оцінювання відповідності критеріям професійної етики та доброчесності чинних членів Вищої ради правосуддя (крім Голови Верховного Суду).

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини