Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деякі вимоги підвищення кваліфікації адвокатів оскаржують в ОАСК

Реклама

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Національної асоціації адвокатів України в особі Ради адвокатів України. Про це повідомила прес-служба суду.

Зазначається, що позивач оскаржує деякі пункти Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України, затвердженого рішенням РАУ від 03.07.2021 р. №63.

Зокрема, серед вимог позову - визнати протиправними наступні вимоги до підвищення кваліфікації:

  • адвокати, до досягнення ними 3-х річного адвокатського стажу зобов'язані пройти Модульну програму «Молодий адвокат», яку розробляє та реалізовує Вища школа адвокатури НААУ;

  • адвокати, які набули статусу адвоката, протягом перших трьох років своєї адвокатської діяльності зобов'язані підвищити свій професійний рівень на рівні 48 годин з яких не менше 16 годин - щороку. У разі отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю у другому півріччі відповідного року, такий адвокат має право отримати меншу кількість балів у першому році отримання свідоцтва, за умови, що загальна кількість балів за 3 роки становитиме не менше 48 годин;

  • всі адвокати, за виключенням адвокатів, зазначених у попередньому пункті, зобов'язані підвищувати кваліфікацію адвоката на рівні 10 годин на рік (10 залікових балів).

ОАСК вирішує питання відкриття провадження у справі.

Раніше ми писакли, що окремі пункти Положення про помічника адвоката оскаржують в ОАСК.

Бажаєте придбати LIGA360:Адвокат НААУ за зниженою ціною? Тільки до Дня адвокатури України преміум-тариф LIGA360 надається за ціною професійного. Максимум корисних функцій та інформації - вигідні умови. Деталі за посиланням.

Читайте також: Як вийти на новий рівень адвокатської практики у 2022 році

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини