Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєстровано перше кримінальне провадження в системі eCase

Реклама

НАБУ та САП зареєстрували перше кримінальне провадження в системі eCase. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"Міжвідомча система електронного кримінального провадження eCаse Management System запрацювала. 16 грудня 2021 року детективи Національного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстрували перше кримінальне провадження в eCase. Це ознаменувало нову віху розвитку кримінальної юстиції в Україні та засвідчило невідворотність її цифровізації", - йдеться в повідомленні.

Основою для цього стало затвердження порядку функціонування системи. Відповідний наказ 15 грудня 2021 року підписали НАБУ, Рада суддів України та Офіс Генерального прокурора. А передумовою стали зміни до КПК, зокрема доповнення його статтею 106-1.

Нагадаємо, що 15 грудня введено в дію Закон № 1498-IX "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування". Документ введено в дію через шість місяців із дня його опублікування.

Бажаєте мати розклад судових засідань під рукою? Понад 400 тис. дат засідань по всій Україні є у LIGA360. Швидко знайдіть потрібне засідання, оцініть навантаженість судді або суду, отримуйте сповіщення про зміни. Деталі за посиланням.

Читайте також: Нотаріуси можуть проводити медіацію: набрав чинності Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини