Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деякі нюанси оподаткування земельним податком: ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Вінницькій області нагадало платникам єдиного податку другої - третьої груп про зміну в правилах оподаткування земельним податком. Йдеться про застосування пільги по сплаті земельного податку такою категорією платників.

Платники єдиного податку, які набули у власність або у постійне користування земельну ділянку і надають її або нерухоме майно, що знаходиться на такій земельній ділянці, в оренду, зобов'язані сплачувати земельний податок та надавати податкову декларацію з плати за землю на загальних підставах.

Податківці звернули увагу, що за земельну ділянку, на якій розташована будівля, яка перебуває в користуванні кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться в їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.

Таким чином, якщо в договорі оренди (найму, позики) земельної ділянки або нерухомого майна, що знаходиться на такій земельній ділянці, розмір земельної ділянки, право користування якою передається по договору оренди (найму, позики), не визначено, податок сплачується на загальних підставах за всю площу земельної ділянки з урахуванням прибудинкової території. За умови зазначення в договорі площі або частки земельної ділянки, яка разом з нерухомим майном передається в користування (пропорційно тій частині площі будівлі (нерухомого майна), що передана в оренду (найм, позику)), земельний податок нараховується пропорційно тій частині площі будівлі, що передана в оренду (найм, позику), з урахуванням прибудинкової території.

Контролюйте незаконні дії щодо ваших земельних ділянок у сервісі SMS-Маяк Земля. Моніторинг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7 та миттєве сповіщення про зміни.

Читайте також:

Як будуть переходити права на земельну ділянку при переході прав на нерухомість?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини