Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни щодо оцінки банками розміру кредитного ризику

22 листопада 2021, 10:07
226
0
Реклама

Нацбанк вніс зміни до постанови від 30 червня 2016 року № 351 щодо оцінки кредитного ризику за іпотечними кредитами, наданими боржникам - фізичним особам, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та за якими об'єктом іпотеки є майно, розташоване на цій території. Про це повідомила прес-служба регулятора.

Крім того,  внесено також зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями, затвердженого постановою № 351, зокрема:

  • доповнено перелік документів, які мають бути долучені до кредитної справи фізичної особи-боржника та підтверджують його  ідентифікацію, електронними документами (е-паспорт, BankID);

  • визначено прийнятність застави у вигляді земельної ділянки у разі зміни її цільового призначення;

  • передбачено право банку використовувати фінансову звітність боржника, оприлюднену на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Відповідні зміни затверджені постановою Нацбанку від 15 листопада 2021 року № 118 та набрали чинності з 21 листопада 2021 року.

Ставте на моніторинг необхідні компанії у CONTR AGENT та оперативно дізнайтеся про зміну керівного складу контрагента, початок процедури банкрутства чи заборгованість в особистому кабінеті або електронним листом. Всі дані оновлюються з понад 40 державних реєстрів та відкритих джерел. Поставити на моніторинг зараз

Читайте також: Солідарна відповідальність керівника боржника у справі про банкрутство: ВС висловив позицію

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини