Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо набуття ФГВФО статусу цивільного позивача ухвалено з пропозиціями Президента

19 листопада 2021, 09:15
354
0
Реклама

На засіданні ВР 18 листопада ухвалено Закон "Про внесення зміни до статті 128 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей набуття Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача" (законопроект № 4547) з пропозиціями Президента.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши  доступ до систем.

Раніше ми писали, що 30 червня Верховна Рада ухвалила  відповідний Закон. Детальніше тут.

Президент України зазначив, що прийнятий Закон не може бути підписаний у запропонованій редакції, висловивши у своїх пропозиціях низку зауважень до його положень, та запропонував доопрацювати його.

Він запропонував перше речення абзацу другого розділу I Закону викласти в такій редакції:

"4. Цивільний позов в інтересах кредиторів неплатоспроможного банку або банку, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність", вимоги яких акцептовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, пред'являється Фондом гарантування вкладів фізичних осіб".

Читайте також: Закон про держреєстри прийнято: що він передбачає

Як уникнути помилок при укладанні договорів? Новий функціонал CONTRACTUM у LIGA360 укаже на помилки автоматично. А ще він виділить найбільш значущі пункти для перевірки - суми, реквізити та ін. Дізнавайтеся деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини