Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд схвалив законопроект щодо принципу пріоритету кримінального арешту

Реклама

На сьогоднішньому урядовому засіданні, 6 жовтня, Кабмін схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації принципу пріоритету кримінального арешту та удосконалення діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів». Відповідне повідомлення з'явилось на Урядовому порталі.

"Неодноразово виникали випадки блокування виконання АРМА судових ухвал про передання йому в управління активів у кримінальному провадженні через застосування власниками таких активів або пов'язаними з ними третіми особами інструментів забезпечення позову в цивільному, господарському чи адміністративному процесах", - йдеться в повідомленні.

Згідно із законопроектом, пропонується з метою реалізації принципу пріоритету кримінального арешту внести зміни до:

  • Господарського процесуального кодексу України,

  • Цивільного процесуального кодексу України,

  • Кодексу адміністративного судочинства України.

В Кабміні зазначають, що це дасть змогу унеможливити ситуації блокування виконання АРМА судових ухвал про передачу йому в управління активів у кримінальному провадженні, адже власники таких активів або пов'язані з ними треті особи часто зловживають застосуванням інструментів забезпечення позову в цивільному, господарському чи адміністративному процесах.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини