Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС продовжив розгляд справи щодо оскарження Указу Президента про застосування санкцій

Реклама

15 вересня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука, у якій оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”» у частині застосування цих санкцій до позивача. Про це повідомила прес-служба ВС.

Зазначається, що під час судового засідання колегія суддів заслухала пояснення представників позивача і представника відповідача.

Також ВС звернув увагу представника третьої особи - Служби безпеки України - на правові наслідки відмови відповідальними особами СБУ в допуску представників позивача до ознайомлення з документами з грифом «Для службового користування» та вчергове рекомендував вирішити це питання.

Крім цього, Суд запропонував представнику Президента України надати письмові пояснення щодо процедури розгляду  та ухвалення РНБО рішення щодо застосування санкцій до позивача.

"На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 20 жовтня 2021 року о 15:00, Верховний Суд продовжить заслуховувати пояснення сторін", - йдеться в повідомленні.

Поставити справу № 9901/73/21 на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему можна протестувати тут.

Святкові знижки до Дня юриста та 30-річчя ЛІГА:ЗАКОН. Реєструйтеся на презентацію цифрових рішень LIGA360 для юристів й адвокатів НААУ - придбайте рішення зі знижкою 30%. Деталі акції за посиланням.

Читайте також:

Верховний Суд почав розгляд справи щодо застосування санкцій до телеканалів

Застосування санкцій до телеканалів: ВС визначився із відкриттям провадження у двох справах

Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій

Указ Президента про застосування санкцій до телеканалів оскаржено до Верховного Суду

Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини