Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переведення дач і садових будинків у жилі відбуватиметься через Реєстр будівельної діяльності

Реклама

Громадяни, що мають намір перевести дачний чи садовий будинок у жилий, зможуть подати документи в електронній формі.

Відповідна урядова постанова від 18 серпня 2021 року № 881 набрала чинності 26 серпня.

Заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська зазначила, що прийняті зміни дадуть змогу пришвидшити оформлення відповідної документації щодо переведення дачних чи садових будинків у жилі та уникнути зайвої паперової тяганини.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та "чорних реєстраторів". Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Змінами до Порядку переведення дачних і садових будинків, які відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки передбачено, що:

  • подати заяву про переведення садових або дачних будинків у жилі будинки можна особисто (зокрема, через центри надання адміністративних послуг) або шляхом надсилання рекомендованим листом з описом вкладення або в електронній формі через електронний кабінет користувача Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва або іншу державну інформаційну систему, інтегровану з електронним кабінетом власника;

  • рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок або про відмову в такому переведенні створюватиметься виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності як електронний документ з присвоєнням реєстраційного номера та підписуватиметься керівником виконавчого органу сільської (селищної, міської) ради. Якщо у сільській раді виконавчий орган не утворено, то документ підписує сільський голова з накладенням кваліфікованого електронного підпису;

  • звіт про проведення технічного огляду дачного чи садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам створюватиметься виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності.

Також викладено в новій редакції Заяву про переведення дачного (садового) будинку у жилий будинок (додаток 1 до Порядку).

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакетом для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Читайте також:

На Публічній кадастровій карті з'явилися межі громад: Мінрегіон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини